StudioDAT

Designing Apart Together


StudioDAT is een ontwerpbureau voor ruimtelijke en bouwkundige opgaven. Vanuit onze studio op de ‘Kleine Campus’ wordt aan verschillende projecten gewerkt: van nieuw- en verbouw van woningen en woongebouwen, transformaties van bestaand vastgoed, interieuropdrachten voor kantoren en publieke ruimtes, tot tentoonstellingen. De drijvende krachten achter het bureau zijn Jasper van den Boogaard en Thijs Mulder. 


‘Wij zijn creatieve ontwerpers en tegelijkertijd efficiënte bouwkundigen. Wij zijn analytisch ingestelde puzzelaars met een goed gevoel voor intuïtieve conceptuele beslissingen. Wij werken intensief samen met onze opdrachtgever om projecten te verwezenlijken waarin de ruimtelijke beleving centraal staat. Een integrale werkwijze waarin wij middels schema’s, schetsen, maquettes en visualisaties de opdrachtgever meenemen in het ontwerpproces, levert naar onze mening een breed gedragen en optimaal eindresultaat. Een kritische benadering van de ontwerpopgave vormt voor ons het vertrekpunt. Een heldere visie, sterk concept, een gedegen en duurzaam ontwerp, een nette uitvoering en een tevreden opdrachtgever zijn het eindresultaat.’


DAT in StudioDAT staat voor: Designing Apart Together. Wij zijn een klein ontwerpbureau met een groot netwerk. Al naar gelang de opdracht vormen wij een groter team met daarin alle benodigde specifieke kennis en kunde, van interieurontwerp, duurzaamheid en grafische vormgeving tot vastgoed-, bouw- en kostenmanagement. Juist daarom werken wij vanuit onze studio op de ‘Kleine Campus’ samen met een interieurarchitect, landschapsarchitect, grafisch vormgever, webdeveloper, een visualisatiebureau en een filmmaker. De continue, vaak spontane kruisbestuiving tussen deze verschillende creatieve vakgebieden resulteert in een verrassende, vernieuwende en integrale ontwerprichting.


Jasper van den Boogaard | Architect | Eigenaar

Jasper (Utrecht, 1977) is in 2004 als architect afgestudeerd aan de TU Delft. Sindsdien heeft hij bij Architectuurstudio Herman Hertzberger, Casanova-Hernandez Architects en DeZwarteHond gewerkt aan zowel woningbouwprojecten als openbare gebouwen. In 2010 heeft Jasper als zelfstandig architect StudioDAT opgericht.


Thijs Mulder | Architect | Eigenaar 

Thijs (Hengelo, 1981) is na zijn afstuderen aan de TU Eindhoven in 2006 als architect bij de DeZwarteHond gaan werken. Hier heeft hij aan zeer diverse projecten bijgedragen: van groot- en kleinschalige woningbouwprojecten tot scholen en theaters. Sinds 2014 is hij onderdeel van StudioDAT.


Voormalig Medewerkers  

Joep van Prooijen

Jessica van der Pol

Erik van der Hart (partner tot 2014)

Kamiel van Kreij (partner tot 2012)

Ralph van Etten (partner tot 2012)

Samenwerkingsverbanden  

Studio Marleen Bos (interieurarchitectuur)

Grizli Studio (visualisaties)

Studio Theo Ruys (grafische vormgeving)

Bureau Bouwkunde (bouwkundig advies)

Tappan (communicatie advies)

Maakwerk (interieurbouw)