Go Dare Maassluis

Discover Explore Create – Craft Your Curiosity !

“GoDare envisions passionate youngsters using technology and innovation to create a better world. Our mission is to trigger the youth’s curiosity for technology by bringing them in close contact with the makers and the machines. In a dynamic environment we encourage them to become the innovators of tomorrow. Why? Because we have the responsibility to move society forward and to create a better world. And yes, we have a boundless passion for technology and innovation! GoDare is founded by two progressive high-tech companies, Lely and Gevasol, and cooperates closely with Idan Technology in Israel.”


GoDare is gesitueerd in een deel van de bestaande fabriekshallen op de Lely Campus in Maassluis. Hal 2.12 en Hal 2.13 worden herbestemd tot een tijdelijke lokatie voor GoDare. Het programma bestaat uit een workshopspace en een makersspace. Een plek waar jongeren in aanraking komen met techniek en waar de engineers van Lely en Gevasol kunnen experimenteren. Een plek ook waar de professionals de kinderen, maar zeker ook de kinderen de professionals zullen inspireren.


GoDare ligt op een markante locatie, in de oude fabriekshallen van Lely, direct bij de entree van de Campus. In de industriële architectonische gevels worden grote nieuwe glasvlakken gerealiseerd die aansluiten op het ritme van de bestaande bebouwing. Ook worden er een aantal gaten in de gevel geponst zodat het programma en de activiteiten van GoDare zichtbaar zijn voor de passanten op de Lely Campus.


Om de bestaande hallen overeind te houden zijn nieuwe stalen spanten toegevoegd. Er is een ‘lambrisering’ van OSB-panelen gemaakt waardoor een nieuwe niveau, een kleinere schaal ontstaat in de bestaande hallen. Het rauwe karakter van de spanten en het dak blijven in tact terwijl op ooghoogte een verfijnd interieur is ontworpen. De onderlinge relaties tussen de verschillende programma onderdelen zijn van belang. Makerspace en Workshopspace zijn visueel verbonden maar fysiek en akoestisch gescheiden. En ook omliggende kantoor- en vergaderruimtes en het grote auditorium staan in direct contact met de centraal gelegen workshopspace. Door maatwerkmeubilair en hergebruik van bestaande elementen is een bijzondere belevingswereld gecreëerd waarin volop ruimte is om te experimenteren en ontdekken.


Het industriële karakter van de hallen wordt verder versterkt door het toevoegen van ogenschijnlijk willekeurig geplaatste en markante signing op de gevels, vloeren en binnenwanden. De voor de hallen gelegen buitenruimte wordt in samenspraak met jongeren middels workshops vormgegeven. Doel is een informele ontmoetingsplaats te realiseren waar ook buiten volop geëxperimenteerd kan worden.


Specificaties


Project | GoDare


Opdrachtgever | Lely , Gevasol, Weverskade BV


Locatie | Lely Campus, C. van der Lelylaan 1, Maassluis


Type | Herbestemming, Interieur


Omvang | 1.200m2 BVO


Functie | Makersspace


Werkzaamheden | Ontwerp t/m Uitvoering


Periode | 2021 – 2022


Status | Opgeleverd

Bouwmanagement | Alphaplan BV

Constructie | IMd Raadgevende Adviseurs

Uitvoering | De Vries en Verburg