Het Havenkwartier verandert stap voor stap naar een levendige stadswijk met bedrijven, kunst, cultuur en wonen. Zo wordt het Havenkwartier Deventer spannend en gevarieerd.

Op een prominente plek in het havenkwartier liggen twee woningen met één verschijning maar twee verschillende karakters: Een splitlevel woning en een vierlaagse woning: de torenwoning. Beiden gaan schuil achter een volledig zwarte gevel met vierkante ramen, vlak danwel extra terugliggend gedetailleerd.

De splitlevel woning heeft een atelier en garage op de begane grond. Via een vide is er direct contact met de eetkamer op de eerste verdieping met toegang tot het dakterras. Aan de voorzijde ligt de woonkamer. De vrije hoogte is hier bewust laag gehouden om het contrast met de hoge eetkamer te vergroten. De tweede etage wordt in het geheel als slaapverdieping benut met toegang tot het dakterras en de drumstudio in de gele zeecontainer die, over de erfgrens heenstekend, de blikvanger is voor de hele wijk.

De torenwoning heeft een atelier op de begane grond. De trap ligt aan de voorgevel en de hier gelegen ramen zorgen voor een sterke beleving van de kade. Op de eerste verdieping ligt de woon- en eetkamer met directe toegang tot het dakterras. De vide aan de straat koppelt het atelier met de eet- en woonkamer en biedt vanaf de eerste verdieping zicht op de stoep. De tweede en derde etage worden gebruikt als slaapverdiepingen.

 

DeventerHavenkwartier_VoorgevelVoor

DeventerHavenkwartier_VoorgevelRechts

DeventerHavenkwartier_Trappen

DeventerHavenkwartier_Interieur

DeventerHavenkwartier_VoorgevelLinks

 

201216_141007_presentatietek plg

201216_141007_presentatietek drs

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Specificaties

opdracht: Twee atelierwoningen als één blok
locatie: Havenkwartier te Deventer
werkzaamheden: Ontwerp en uitvoeringstekeningen in bouwteam
omvang: Vierlaagse woning: 190 m2, splitlevelwoning: 197 m2 BVO
aannemer: OCB Bouw, Ommen
constructeur: B&Z Bouwtechniek B.V.
status: Opgeleverd op 21 maart 2014