Sterker door Werk

Zo veel mogelijk Rotterdammers verdienen hun eigen inkomen. Daar richt het beleid in Rotterdam zich op. Te veel Rotterdammers hebben op dit moment geen werk en zijn voor hun inkomen afhankelijk van een uitkering. Rotterdammers die (tijdelijk) niet kunnen werken, worden indien nodig voorzien van financiële ondersteuning. Wie niet op eigen kracht de stap naar de arbeidsmarkt kan maken, wordt geholpen met arbeidsontwikkeling en re-integratie. Werk & Inkomen stimuleert werkzoekenden zoveel mogelijk zelfstandig stappen te zetten.

Bestaande Situatie

Voor de gemeente Rotterdam heeft StudioDAT in navolging op een korte ruimtelijke- en programmastudie een ontwerp gemaakt voor de tijdelijke huisvesting van Werk & Inkomen aan de ‘s Gravendijkwal te Rotterdam. Op de begane grond wordt het voormalige kantoorpand van Stadsbeheer ingericht als publieksruimte voor werkzoekenden waar bezoekers op verschillende manieren met medewerkers van W&I in gesprek kunnen gaan. Op de 1e verdieping wordt een opleidingscentrum voor medewerkers van de gemeente Rotterdam gerealiseerd en op de daarboven gelegen etages worden met behoud van zoveel mogelijk bestaande bouwkundige elementen twee kantoorvloeren met flexibele werkplekken verwezenlijkt.

1703_Gravendijkwal_onderdoorgang_940x705

Meest in het oog springend is de entree voor bezoekers die wordt gescheiden van de entree voor medewerkers en verplaatst naar de onderdoorgang aan de ‘s Gravendijkwal. Deze onderdoorgang wordt ge-upgrade door vloer, wanden en plafond te voorzien van een neutrale witte basis met een bijzondere grafische laag die de bezoekers naar de in het binnengebied gelegen entree van de publieksruimte verwijst.

>>>specificaties
opdracht: Tijdelijke huisvesting Werk & Inkomen
opdrachtgever: Gemeente Rotterdam
werkzaamheden:
 Ontwerp
locatie:
 ‘s Gravendijkwal 36, Rotterdam
Technisch adviseur: Ingenieursbureau Multical BV
Uitvoerende partij: ntb
status:
 definitief ontwerp