Welkom bij de gemeente Rotterdam

Na een grote verbouwing in IJsselmonde en nieuwbouw in Hoogvliet is inmiddels ook de verbouwing van het servicecentrum Kralingen-Crooswijk gereed. Als onderdeel van de 14 nieuwe servicecentra voor de gemeente Rotterdam is, vanuit een bouwstenenboek met daarin alle ingrediënten en een blauwdruk met de ideale indeling van een servicecentrum, een locatiespecifiek ontwerp gemaakt voor het voormalige stadskantoor aan de Oostzeedijk 276.

De grondige verbouwing resulteert in een overzichtelijke binnenkomst in een aantrekkelijke wachtruimte. Hier zijn diverse wachtmogelijkheden, een leestafel, actief wachten bij het informatiescherm, of juist zittend op de loungebank. In het centraal opgestelde multifunctionele meubel zijn o.a. een garderobe, speelhoek, watertap, overlegcoupé en folderruimte te vinden. Zo worden de voorheen door de wachtruimte versnipperde elementen allemaal geclusterd en wordt er rust en ruimte gecreëerd in het verdere servicecentrum. Er is altijd wat te doen en te zien om het wachten te veraangenamen, de wachtverzachter.

Er is voorzien in balies op zit- en stahoogte, een grote diversiteit aan open spreekplekken als ook gesloten spreekkamers, om medewerkers de gelegenheid te bieden om klanten op verschillende wijzen te woord te kunnen staan. Door het kleur- en materiaalgebruik heeft het servicecentrum een open, uitnodigend en modern karakter. Er hangen bijzondere wandvullende zwart-witbeelden die middels een fotoverkiezing zijn geselecteerd, de folies op de ramen en stoffering op de stoelen zijn bedrukt met een letterzoeker waarin alle Rotterdamse gebieden zijn te vinden, en zelfs de betonlampjes zijn door StudioDAT speciaal voor de gemeente Rotterdam ontworpen. Hierdoor hebben de verschillende locaties een huiselijke, herkenbare en betrouwbare uitstraling.

Tevens is er een dienstenplein gerealiseerd waar voorheen de raadszaal van deelgemeente Kralingen-Crooswijk was. Hier kan de bezoeker op de doe-het-zelf-plek de gemeente Rotterdam digitaal raadplegen maar ook op de verschillende ontmoetingsplekken met medebewoners burgerinitiatieven ontplooien en in overleg treden met medewerkers van de gemeente. Tot slot is ook de back-office grondig aangepakt, voorzien van nieuwe installaties en op slimme wijze direct gekoppeld aan de publieksruimte. De werkplekken zijn met minimale middelen en maximaal hergebruik van bestaande elementen verbouwd om het nieuwe werken te implementeren.

KraCro Website_01

KraCro Website_02

KraCro Website_03

KraCro Website_04

KraCro Website_05

KraCro Website_06

KraCro Website_07

>>>specificaties
opdracht: 14 servicecentra Rotterdam / lokatie Kralingen-Crooswijk
opdrachtgever: Gemeente Rotterdam
werkzaamheden:
 Ontwerp – Bestek – Uitvoering
locatie:
 Oostzeedijk 276, Kralingen-Crooswijk, Rotterdam
Technisch adviseur: Ingenieursbureau Multical BV
Uitvoerende partij: Careson BV
status:
 Opgeleverd