Dé oplossing voor transformatie van leegstaand vastgoed

De Plug & Play Box is de oplossing voor het transformeren van leegstaand vastgoed naar een nieuwe functie. De Plug & Play Box is een modulair systeem met keuken-, douche-, toilet- en wasruimte en kan worden gebruikt bij transformatie naar bijvoorbeeld studentenhuisvesting, hotel of starterswoningen. De Plug & Play Box is een volwaardige oplossing voor een woonprogramma met maximale keuzevrijheid in de samenstelling van de verschillende elementen. De Plug & Play Box is het resultaat van de samenwerking tussen SENS real estate, studioDAT architecten, Van den Bout Consultancy, Stebru Bouw en Van den Oudenrijn Timmerfabriek.


Leegstand biedt kansen

Door de huidige economische omstandigheden heeft het leegstandsprobleem grote vormen aangenomen in Nederland. Aan de andere kant zien we de vraag naar betaalbare woningen voor starters en studenten en hotels nog steeds groeien. Steeds meer eigenaren denken na over transformatie van hun leegstaande gebouwen naar een andere functie. Waar de partijen tegen aan lopen zijn de benodigde investeringskosten in relatie tot de toekomstige opbrengsten.

Betaalbare oplossing
Om dit probleem op te lossen hebben verschillende marktpartijen de handen in een geslagen om hier een betaalbare oplossing voor te ontwikkelen. De Plug & Play Box is zo ontworpen dat deze in combinatie met relatief beperkte investeringen in het gebouw, het leegstaand vastgoed geschikt maakt voor een andere functie. Daarnaast zijn de aanschafkosten, met nog geen € 8950 voor een basismodel met keuken, toilet en douche zeer goedkoop in vergelijking tot alternatieven.

201133 120406 plug&play tekening

Flexibel en demontabel
De Plug & Play Box is een flexibel meubel dat wordt samengesteld uit verschillende elementen naar keuze (keuken, toilet, douche en berging). De klant heeft de maximale keuzevrijheid in de samenstelling van het type, aantal elementen, kleurstelling en de situering van deze elementen in de ruimte. Hierdoor kunnen verschillende plattegrondindelingen worden gemaakt die rekening houden met de bestaande structuur van het gebouw en de gewenste doelgroep.

De Plug & Play Box is door de gekozen bouwmethode eenvoudig te vervoeren, te monteren en te demonteren. De elementen worden in de fabriek geprefabriceerd en kunnen in het gebouw met een paar eenvoudige handelingen worden aangesloten. Dus ook voor een tijdelijke functieverandering is de Plug & Play Box dé oplossing.

201133 130304 3d in kamer 5Duurzaam en onderhoudsarm
Er worden verschillende duurzame materialen toegepast die onderhoudsarm en reparatievriendelijk zijn. Dit wordt gegarandeerd door de combinatie van een FSC-houten frame met een volkern beplating. De verlichting in de verschillende elementen zijn voorzien van een bewegingssensor. Verder zijn de onderdelen van erkende leveranciers zoals Bruynzeel keukens, Grohe kranen, e.d.), waardoor nalevering altijd mogelijk is. Daarnaast hoeft in de Plug & Play Box in principe geen kit te worden vervangen. De installaties zijn zo opgesteld dat deze altijd goed bereikbaar zijn voor onderhoud en eventueel vervanging. Garantie, nazorg en onderhoud worden door de serviceafdeling binnen het team van de Plug & Play Box verzorgt.

Naast de noodzaak om duurzaam en ecologisch bewust te bouwen, is het van groot belang dat de gebruikstermijn van vastgoed langer wordt dan nu gebruikelijk is. Door leegstaand vastgoed op een goede manier een tweede leven te geven, wordt het van de sloop gered. De belasting op het milieu is daarmee kleiner door het minimaliseren van nieuwbouw. Dit heeft een positieve invloed op de duurzaamheid van onze leefomgeving.

Informatie
De Plug & Play Box is het resultaat van de samenwerking tussen SENS real estate, studioDAT, Van den Bout Consultancy, Stebru Bouw en Van den Oudenrijn Timmerfabriek. Voor meer informatie over de Plug & Play Box, kunt u kijken op www.plugandplaybox.nl. Voor vragen of het bekijken van het showmodel kunt u contact opnemen via info@plugandplaybox.nl.

 

DSC_3976 DSC_3980 DSC_3987 DSC_3992 DSC_3948 small

 

In samenwerking met:
– SENS real estate
– Van den Bout Consultancy
– Stebru Bouw
– Van den Oudenrijn Timmerfabriek

Status:
Toegepast in herbestemming van voormalig schoolgebouw tot wooneenheden