Ruimte, licht, rust en een fantastisch uitzicht.

Een casco opgeleverde ruimte van 130 vierkante meter werd in een kort tijdsbestek omgetoverd tot de ultieme loft. Eén grote open ruimte met aan beide zijden glas van vloer tot plafond en daarin een kern met badkamer, toilet, technische ruimte en keuken. Met minimale ingrepen en een bijzondere detaillering is dit ‘blok’ uitgebreid met een kookeiland, een kastenwand en een berging waardoor de rest van het appartement vrij indeelbaar blijft. Beton, berkenmultiplex, witte wanden en plafonds, en een geëgaliseerde afgelakte betonvloer en daarnaast het uitzicht op de Rotterdamse haven (plus het opgeruimde karakter van de opdrachtgevers) bepalen de minimalistische sfeer.

Het project is in volledige co-creatie tot stand gekomen. Het ontwerpwerk en het storten van de betonnen keukenbladen, maken van de keukenfronten en omtimmeren van de kern gebeurde samen met de opdrachtgevers, StudioDAT en de hulp van een meubelmaker.

Schiecentrale01

Schiecentrale02_Panorama_voor

Schiecentrale03_Panorama_na

Schiecentrale04_Bouwproces kopie

Schiecentrale05_VanafGalerij kopie

Schiecentrale06_VanafVouwpui kopie

Schiecentrale07_Vooraanzicht kopie

Schiecentrale08_DetailKeukenblad kopie

Schiecentrale09_DetailGreepjes kopie

Schiecentrale10_Kastenwand

Schiecentrale11_Housewarming

 

>>>specificaties
opdracht: 
interne verbouwing van casco-woning
werkzaamheden:
 ontwerp en uitvoering
locatie:
 Schiecentrale te Rotterdam
omvang:
130m2 NVO
meubelmaker: Martijn Renier & StudioDAT
status:
 uitgevoerd