Uitgangspunt in deze complete interne verbouwing ‘van slagerij naar stadsloft’ is een gelaagde ruimtelijke beleving.

Het hoogteverschil tussen voor- en achterzijde van de begane grond wordt versterkt door de toevoeging van een vide en een zitkuil. De variatie in hoogte geeft natuurlijke zichtrelaties en definieert de verschillende ‘plekken’ binnen één ruimte. De centraal geplaatste vide levert tot in het hart van de ruim 15 meter diepe woning licht vanaf de ramen in de voor- en achtergevel op de eerste verdieping. Harmonie in gebruikte materialen maakt de totaalbeleving compleet.

Dit project kenmerkt zich door een zeer actief opstellende opdrachtgever. Het ontwerp en de realisatie zijn dan ook in nauwe samenwerking tot stand gekomen.

 

201026 kluswoning_schema141008 burg meineszplein 35 plg

Tijdens de uitvoering

Tijdens de uitvoering

 

 

>>>specificaties
opdracht:
interne verbouwing van kluswoning

werkzaamheden:
ontwerp van interieur en exterieur

locatie:
Burgemeester Meineszplein te Rotterdam

werkzaamheden:
ontwerp en advies

omvang:
168 m2 NVO

constructeur:
IMd ingenieursbureau

aannemer:
IJzerman Bouw en Techniek BV

status:
uitgevoerd
tentoonstelling 10 jaar Klushuizen Rotterdam

 

terug naar boven