Uitbreiding en verduurzaming hoofdkantoor Dataflex International BV.

Dataflex ontwerpt producten die ergonomie en technologie combineren om een comfortabele, gezonde en inspirerende werkplek te verwezenlijken. Daarbij streven ze naar een duurzame relatie met mens en milieu. Hieruit is ook de vraag ontstaan om het bestaande bedrijfspand in de Stormpolder in Krimpen aan den IJssel op te waarderen naar een groen en duurzaam gebouw.

dataflexschemas-940x470

dataflexschemaseind_940x470

De grijze twee-laagse blokkendoos moet visueel aantrekkelijker worden om zo het bedrijfsimago te versterken. StudioDAT heeft een viertraps-raket voorgesteld waarbij allereerst het huidige bedrijfsband wordt verbeterd door het achterstallige onderhoud uit te voeren. Kozijnen en daklichten worden vervangen en de dakbedekking wordt vernieuwd en vergroend. Vervolgens wordt het kantoor verfraait door de gevels te laten begroeien. Tegelijkertijd wordt het pand verduurzaamd door een zonnepark van 3200m2 aan te leggen. Momenteel wordt onderzocht hoe dit zonnepark geëxploiteerd kan worden en ten gunste kan komen aan Dataflex en andere geïnteresseerden in de directe omgeving. Tot slot wordt het kantoorgedeelte opgetopt met een extra verdieping voorzien van een houten gevelbekleding, waar een showroom, werkplekken en een dakterras met boom komen. De hoofdentree en trappartij worden gelijktijdig met deze aanpassing opgewaardeerd.

Dataflex, Feeling at Work.

dataflexvoor_940x470

dataflexna_940x470

 

>>>specificaties
opdracht: uitbreiding en verduurzaming bedrijfspand
opdrachtgever: Dataflex International BV
werkzaamheden:
 ontwerp en uitvoering
locatie:
 Stormpolder, Krimpen aan den IJssel
omvang:
 circa 3500m2 BVO
in samenwerking met: –
status:
 ontwerpfase