Vijf geschakelde zelfbouw droomwoningen.

In de Rotterdamse wijk Park16hoven zijn kavels voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap uitgegeven. StudioDAT heeft van vijf enthousiaste stellen de opdracht gekregen om gezamenlijk hun woondromen te verwezenlijken.
StudioDAT ontwerpt vijf in woningtypologie unieke woningen die schuilgaan achter een gevel die het collectief verbindt en tegelijkertijd ruimte biedt aan individuele expressie. Iedere opdrachtgever heeft zijn eigen unieke woonwensen, dromen en ideeën en wil de kans van zelfbouw aangrijpen om deze te realiseren in Park 16hoven. Vides, bijzondere trappartijen, een fraaie lichtinval, werken aan huis, wonen op de verdieping, een kookeiland of een dakterras. Iedereen bouwt binnen dit project aan zijn eigen droomhuis.

Door verschillende breedtes van woningen met beukmaten, variërend van 4,2 metertot 7,2 meter en middels verschillende hoogtes en dakvormen ontstaat een bijzonder volume. Door de schakeling van deze woningen zorgvuldig vorm te geven wordt de kracht van het collectief maximaal benut. Bouwsysteem, bouwvolgorde maar ook gevelafwerking, materialisering en detaillering worden op elkaar afgestemd. Hierdoor krijgt het collectieve woonblok een zeer sculpturale verschijningsvorm met daarbinnen de mogelijkheden voor individuele expressie.

De opdrachtgevers willen samen, en toch zelf een eigen huis bouwen in een groene, waterrijke omgeving dichtbij het centrum van Rotterdam.

CPO_16hoven StudioDAT-01

kavel16hoven-940x470

CPO_16hoven StudioDAT-03_Page_1

CPO_16hoven StudioDAT-03_Page_2

CPO_16hoven StudioDAT-03_Page_3

CPO_16hoven StudioDAT-03_Page_4

CPO_16hoven StudioDAT-03_Page_5

CPO_16hoven StudioDAT-02

 

>>>specificaties
opdracht: 
collectief particulier opdrachtgeverschap
werkzaamheden:
 ontwerp en uitvoering
locatie:
 Kavel 3, Riethoven Park16Hoven, Rotterdam
omvang:
 circa 1.100 m2 BVO
in samenwerking met: Urbannerdam
status:
 Omgevingsvergunning