De gemeente Venlo heeft het plan om in een nieuwe brug over de Oude Haven te voorzien om zo een verbinding te vormen tussen de Havenkade en het park op de Weerd. De opgave betreft een vaste brug voor fietsers en voetgangers, waarbij de vrije hoogte voor boten minimaal 6 meter moet bedragen.

Ons voorstel gaat er vanuit dat de brug, als onderdeel van de Maasboulevard, vooral een plek is voor recreatie en ontspanning. Daarnaast vormt het een element dat structuur geeft aan de openbare ruimte. De constructie, de circulatie en de gebruikstoepassingen zijn tot een elkaar versterkende eenheid gevormd. Het ontwerp is tot stand gekomen door vormstudies met kunststof. De spanningen in dit materiaal volgen op een natuurlijke manier de wetten van constructieve logica, die ook bij andere materialen van toepassing zijn.

Het gebruik van de brug overstijgt de normale functie van een brug voor het oversteken van water: er zijn verschillende momenten met een toegevoegde belevingswaarde in het ontwerp. Belangrijk is het onderscheid in een strook als brugdek en een strook die zich op verschillende manieren rondom het brugdek vormt om zo de extra functies te creƫren.